DALI SEBI ODUŠKA

Par iz Engleske prodao kuću i preselio se na Bali, gdje im je renta 2.500 dolara godišnje

Par iz velike Britanije prodao je svoj dom i dragocjenosti kako bi se preselio na Bali

Uživaju na Baliju. TikTok

M. Z.

4.8.2023

Da bi postigli ''finansijsku slobodu'', bračni par iz Mančestera Met Dering (Matt Dearing) i Karli Donelej (Carlie Donnelley) odlučili su se preseliti na Bali. 

Tropski kraj

Prodali su kuću s tri spavaće sobe za 465.000 dolara i svoj život koji se svodio na izmirivanje računa zamijenili prelijepim tropskim krajem. Još jedna prednost svega toga leži u činjenici da ih novi dom u Ubudu godišnje košta samo 2.500 dolara.

@serenitylivingbali 5month ago we sold our home and everything we own to move to Bali Follow our journey #fyp #bali #indonesia ♬ Paradise - Bazzi

Ovaj par sad može maksimalno uživati u druženju sa svoje troje djece Linkolnom, Delilah i Adelejdom (Adelaida). U novembru prošle godine rezervirali su karte u jednom pravcu, iako su njihovi rođaci mislili da su ludi i nisu vjerovali da će ta avantura proći uspješno.

- Ovo je nešto što smo željeli raditi godinama. U Velikoj Britaniji je došlo do tačke gdje nisam provodio puno vremena sa svojom djecom. Proveo bih s njima oko sat prije spavanja. Stalno sam jurio za obavezama i radio. Dosta sam istraživao Bali jer ima turizam tokom cijele godine, a vrijeme je odlično - rekao je Met.

Dodaje da je konačno došlo vrijeme da "pobjegne iz trke štakora" zbog koje je radio ponekad po deset sati, sedam dana u sedmici. U martu ove godine, nakon mnogo istraživanja, par je pronašao kuću s tri spavaće sobe na Baliju koju unajmljuje za samo 2.500 dolara godišnje, kao i zemljište od blizu 1.200 kvadratnih metara koje su kupili za 130.000 dolara.

Grade kuće

Par sada planira izgraditi vlastiti dom, što će im ukupno uštedjeti 266.000 dolara. Grade dvije četverosobne ili peterosobne kuće, dok na posebnom zemljištu imaju kuću u kojoj će živjeti dok je gradnja u toku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.