PAPRENE CIJENE

Blogerki naplatili prazan tanjir u restoranu: Dobila šokantno objašnjenje

Italijanski restorani u nekoliko su navrata izazvali bijes gostiju koji su odlučili nešto da pojedu

Blogerka Selvađia Lukareli. Instagram/selvaggialucarelli

M. Z.

11.8.2023

Italijanski restorani u nekoliko su navrata izazvali bijes gostiju koji su odlučili nešto da pojedu.

Dva eura

Blogerka Selvađia Lukareli ispričala je šta joj se dogodilo u mjestu Finale Ligure, gradiću nedaleko od Đenove.

Naime, blogerka je kazala kako je konobara zamolila za prazan tanjir kako bi jelo mogla da podijeli sa svojom kćerkom. Ne računajući na to, upravo taj prazan tanjir restoran joj je naplatio dva eura, a na računu to naveo kao ''piattino condivisione'', odnosno ''tanjirić za dijeljenje'', prenosi Scatti Digusto.

Osim toga, naplaćena joj je i naknada za plaćanje postavljanja stola od 7,5 eura, što se u tom dijelu Italije inače i podrazumijeva, dok je ukupni račun ispao 55,5 eura.

Račun koji je dobila. Instagram/selvaggialucarelli

Nakon što je blogerka ostavila i svoj komentar među recenzijama, stigao je i odgovor restorana, navodeći kako ''dijeljenje tanjirića'' nije prevara, već normalna komercijalna praksa.

Dali pojašnjenje

- Nije tanjirić, nego dodatna porcija za još jednu osobu. Ako osoba traži da se jelo podijeli na dvije ili tri osobe, moramo koristiti više posuđa, više pribora za jelo, više salveta, više vremena i osoblja, a to je dodatni trošak koji je naznačen na jelovniku - odgovorio je vlasnik restorana.

Inače, regija Liđurija na sjeveru Italije jedna je od najskupljih kada je riječ o turističkim uslugama, navode italijanski mediji, a cijene od La Specije do Alasija rastu iz godine u godinu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.