PROLAZNICI JE SLIKALI

Hitna odvela djevojku koja je gola šetala Beogradom, pa ušla u autobus

Ona je nađena na uglu ulice Dimitrija Tucovića i Tršćanske, zbrinuta je u jednoj medicinskoj ustanovi, ali nije bila u stanju da razgovara s ljekarima

Nesretna djevojka hoda naga ulicama. Twitter

M. Z.

18.8.2023

Kako pišu srbijanski portali, danas je u Beogradu jedna djevojka potpuno gola hodala ulicama te je ušla u autobus, odakle su je odmah izbacili. 

Kako dalje navode tamošnji portali, ovo nije jedini zabilježen slučaj ovakvog ponašanja. Dva slučaja nagog šetanja jedne te iste žene i čudno ponašanje jednog golog muškarca na Vračaru u samo nekoliko mjeseci zaprepastili su Srbiju.

Prolaznici su sve brzopotezno snimili, a onda okačili na društvene mreže, pa je sve brzo postalo veoma viralno. Sada stižu novi podaci o djevojci koja je naga čekala autobus iz kog je odmah izbačena.

Slučaj djevojke koja je šetala gola i takva ušla u autobus broj 77 zaprepastio je mnoge, a prethodio je slučaj iste osobe, također kao od majke rođene djevojke, dok Zvezdarom šeta nasred bijele linije. Taj prvi put je neko od građana obavijestio policiju, dok je drugi slučaj prošao, očigledno, bez prijave od građana.

Fotografije nage žene u Beogradu. Twitter

Ona je nađena na uglu ulice Dimitrija Tucovića i Tršćanske, zbrinuta je u jednoj medicinskoj ustanovi, ali nije bila u stanju da razgovara s ljekarima koji su je zbrinuli, nezvanično saznaje Kurir.

Ovaj slučaj otvorio je bolnu temu: zašto smo u stanju da snimimo takvu scenu, i objavimo je na internetu, a sve manje da zapravo pomognemo?

- Sve je veći nedostatak empatije, koji nekako moramo da povratimo u sebi samima da bismo je povratili u društvu. Moramo da povratimo ljudskost, poštovanje, razumijevanje i da kao društvo shvatimo da je pojedincima potrebna pomoć - izjavila je za Kurir Jelena Radović, sociolog i stručnjak za društvene mreže.

"Zašto niko od prolaznika nije pozvao Hitnu pomoć? Narod je toliko zaluđen internetom, da više ne razlikuje šta je smiješno, a šta nije", "Gdje ste majke, bake, sestre, koje ste sve ovo gledale? U malim sredinama svi bi pomogli", pisali su čitaoci na portalima, ali i korisnici društvenih mreža.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.