NEPOZNATE OAZE

Očaravajuće skrivene plaže Evrope: Neotkrivene ljepote daleko od gužve

Ove skrivene plaže pružaju priliku da se povežete s prirodom na poseban način, daleko od turističke vreve

Očaravajuće skrivene plaže Evrope. Instagram

25.8.2023

Evropa je prepuna spektakularnih obala i čarobnih plaža koje privlače milione posjetilaca svake godine. Međutim, izvan poznatih turističkih destinacija kriju se prave dragocjenosti - skrivene plaže koje nude nezaboravno iskustvo tišine, mira i netaknute prirode. Ove nepoznate oaze pružaju priliku da se izmaknete od gužve i uživate u jedinstvenoj ljepoti Evrope na intimniji način. U nastavku su opisane neke od najboljih skrivenih plaža u Evropi.

Plage d'Arone, Korzika, Francuska

Smaragdno zelene vode, bijele stijene i zlatni pijesak karakterišu ovu predivnu plažu. Nalazi se daleko od glavnih turističkih područja Korzike, pružajući posjetiocima osjećaj potpune izolacije i opuštanja.

Plage d'Arone. Instagram

Cala Macarelleta, Menorka, Španija

Sa kristalno čistim vodama i bijelim pijeskom, ova plaža je pravi raj na zemlji. Pristup se može ostvariti pješice ili brodićem, što dodatno doprinosi osjećaju ekskluzivnosti.

Cala Macarelleta. Facebook

Navagio Beach, Zakintos, Grčka

Poznata i kao "Plaža olupine", ova plaža je okružena visokim stijenama i može se pristupiti samo brodom. Glavna atrakcija je olupina broda koja leži na pijesku, pružajući jedinstvenu kulisu za fotografije.

Navagio Beach. Instagram

Rabbit Beach, Lampeduza, Italija

Ova plaža je često uvršćena u liste najlepših plaža svijeta. Sa tirkiznim vodama i bijelim pijeskom, nudi savršeno mjesto za ronjenje i opuštanje.

Rabbit Beach. Instagram

Dhermi Beach, Albanija

Ova skrivena plaža između stijena i planina pruža spektakularan pogled na Jonsko more. Netaknuta priroda i kristalno čista voda čine je pravim rajem za ljubitelje mira i tišine.

Dhermi Beach. Facebook

Saleccia Beach, Korzika, Francuska

Još jedno blago Korzike, ova plaža je pristupačna samo brodom ili četvorotočkašima. Bez većih turističkih sadržaja, Saleccia nudi divlju ljepotu i osjećaj pustolovine.

Saleccia Beach. Twitter

Porto Timoni, Krf, Grčka

Ova plaža je zapravo dvostruka plaža, odvojena stijenama. Predivna pejzažna raznolikost i kristalno čisto more čine Porto Timoni pravim skrivenim draguljem Krfa. 

Porto Timoni. Facebook

Cala Saona, Formentera, Španija 

Formentera je često u sjenci susjedne Ibice, ali Cala Saona nudi očaravajuću ljepotu sa stijenama, pješčanim sprudovima i tirkiznim morem.

Cala Saona. Instagram

Voutoumi Beach, AntiPaxos, Grčka

Mala ostrva AntiPaxos kriju ovo čudo od plaže. Plava voda i bijeli pijesak čine je pravim rajskim mjestom za opuštanje.

Voutoumi Beach. Instagram

Rondinara Beach, Korzika, Francuska

Rondinara je oblikovana kao prirodni amfiteatar i okružena zelenim brdima. Nudi izuzetno slikovitu i skrivenu oazu u srcu Korzike.

Rondinara Beach. Facebook

Ove skrivene plaže pružaju priliku da se povežete s prirodom na poseban način, daleko od turističke vreve. Posjetom ovim draguljima, imate priliku da istražite neistražene kutke Evrope i stvorite uspomene koje će vas pratiti zauvijek. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.