DISNEY WORLD

Mama objavila račun koji je zaprepastio pola svijeta: Evo koliko košta dan u najpopularnijem zabavnom parku

Korisnici TikToka su bili potpuno šokirani astronomskom cijenom, a neki su tvrdili da je majka mogla bolje planirati

Paprene cijene. Wikipedia

M. Z.

6.10.2023

Jedna je majka zaprepastila internet time koliko je potrošila na porodično putovanje u Disney World. Samer Hering (Summer Herring) je na TikToku podijelila nevjerovatne troškove dnevnog izlaska jedne porodice u kultnom tematskom parku.

''Opljačkana sam''

Rekla je svojim pratiocima, kojih ima 1,7 miliona, da je "opljačkana usred bijela dana" i da je to shvatila nakon što je pregledala svoje račune.

-Dakle, evo koliko trošimo u Disneyju - počinje ona, dok tekstualni prikaz otkriva da je majka već potrošila 130 dolara na trake za glavu i 870 dolara na ulaznice za brzi ulaz (Lightning Lane).

-Osrednji doručak u Holivudu koštao nas je 223 dolara - nastavila je Samer dok je pokazivala isječke raskošnog švedskog stola.

@summerreignhenning Robbery in broad daylight 😮‍💨 And we still have 2 more parks to go 🥲 #disneyworld #disneyworld50 #howmuchispendinaday ♬ Storytelling - Nasrul

- Onda smo se zaputili u zemlju Priče o igračkama i čak nam je i s Lightning Laneom omogućena samo jedna vožnja - naglasila je.

Kokice 16 dolara

Dodaje da je sladoled bio 23 dolara, a kokice 16 dolara.

- Onda su nas na Galaxy's Edgeu tri svjetlosna mača koštala nevjerovatnih 800 dolara - kaže Samer.

- Također ih više ne čuvaju za vas do kraja dana, i morate ih nositi sa sobom, a kako zračne kompanije imaju razna ograničenja, morali smo platiti i 40 dolara za shipping - veli ona.

Samer objašnjava da su vožnje imale ''znakove čekanja od 120 minuta'', dodajući:

- Tako da smo se i u ovom dijelu parka mogli voziti samo jednom.

- Isprobali smo zloglasno plavo i zeleno mlijeko - kaže ona, koje je koštalo 27 dolara prije ručka od 80 dolara i deserta za 44 dolara.

Propusnica za fotografiranje bila je dodatnih 170 USD za ''slike kvalitete mobitela''. Prije večere mama je uzela lizalicu i šećernu vunu za 25 dolara.

- I konačno smo večerali u Planet Hollywoodu", što je završilo s fantastičnih 311 dolara.

- Uračunavajući našu hotelsku cijenu noćenja od 997 dolara, naš ukupni iznos je 3.758 dolara za danas - zaključuje Samer.

Sinov rođendan

Korisnici TikToka su bili potpuno šokirani astronomskom cijenom, a neki su tvrdili da je majka mogla bolje planirati. Jedan korisnik je napisao: “Potrošili ste 250 dolara po svjetlosnom maču? Nemaš se pravo žaliti ako si na to bacila novac", veli jedan korisnik TikToka, a drugi se nadovezao: "Preimenuj ovo u 'Kako raditi Disney bez istraživanja i platiti što je više moguće'."

Dok je treći rekao: "Bilo bi bolje dobiti VIP domaćina i ići na sve vožnje." Majka je na kraju u komentarima rekla kako je njenom sinu bio rođendan i da nije mogla štedjeti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.