GLAMUROZNI SVIJET

Novi futuristički katamaran: Jahta iz budućnosti

Čamac se odlikuje impresivnom, ugaonom siluetom s linijama koje se „odnose na fantastična morska stvorenja“

Može da primi do 14 gostiju u šest velikih kabina - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Z. K.

19.10.2023

Brend Tecnomar iz The Italian Sea Group (TISG) predstavio je novi katamaran neobičan koliko i njegovo ime. „This Is It“ je drugačiji od bilo kog drugog broda u svojoj klasi i izgleda kao da je uplovio u sadašnjost iz neke decenije budućnosti.

Kao hotel

U glamuroznom svijetu jahti, čamci tipa katamarana sve više dobivaju na značaju, a studiji nautičkog dizajna neprestano izrađuju luksuzne koncepte koji više podsjećaju na hotele s pet zvjezdica nego na čamce za razonodu.

Novi brod je dizajnirao tim TISG, ali inženjeringom su se bavili ljudi iz Lateral Naval Architects u Velikoj Britaniji. S dužinom od 43 metra, čamac se odlikuje impresivnom, ugaonom siluetom s linijama koje se „odnose na fantastična morska stvorenja“, karakteristično navodi kompanije na svom sajtu.

Elegantni aluminijski trup je optimiziran da maksimalno iskoristi hidrodinamiku, a istovremeno postiže smanjenje potrošnje goriva. Zakrivljena nadgradnja je također izrađena od aluminija. Predivan katamaran može da primi do 14 gostiju u šest velikih kabina.

Vertikalne bašte

Vlasnički apartman odlikuje se velikim krovnim prozorom, posebnom terasom i dvospratnom vertikalnom baštom. Rasprostranjeni na četiri palube, salon kombinira opuštajuću paletu bež i sivih tonova sa završnim obradama od drveta i kože. Unutrašnjost ima skoro 605 kvadratnih metara staklenih prozora, koji stvaraju osjećaj ogromnog prostora uz odličan pogled.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.