ŠTA VI MISLITE O OVOME

Roditelje šokirao račun: Restoran im naplatio 100 KM zbog ružnog ponašanja djece

Ljutiti roditelji odlučili su ostaviti oštru recenziju na Googleu i napisali su da su "razočarani iskustvom"

Je li uredu kažnjavati roditelje za ponašanje djece. Facebook

M. Z.

23.11.2023

Američki par Kajl (Kyle) i Lindzi Lendmen (Lyndsey Landmann) posjetili su restoran ''Toccoa River'' u Džordžiji zajedno sa svoja tri dječaka i još četiri porodice, piše Detroit News.

Piše u jelovniku

Za stolom je bilo ukupno 11 djece, u dobi od tri do osam godina, a Kajli i Lindzi ostali su u šoku kad su na računu ugledali stavku na kojoj je pisalo da moraju platiti dodatnih 50 dolara (oko 100 KM) za navodno loše ponašanje svoje djece.

Ljutiti roditelji odlučili su ostaviti oštru recenziju na Googleu i napisali su da su "razočarani iskustvom". Njihov je komentar postao viralan, a uskoro je na Redditu osvanuo jelovnik spomenutog restorana, u kojem jasno piše: "Nadoplata za odrasle koji nisu u stanju biti roditelji."

Jelovnik restorana. Reddit

-Sjećam se da sam pomislila: “Nema šanse da je ovo stvarno.” Djeca su sjedila na jednom kraju stola i bila su dobra. Čak sam u pola obroka prokomentirala: “Ne mogu vjerovati kako se dobro ponašaju” - izjavila je mama.

Međutim, nisu svi tako mislili.

Vlasnik tvrdi da su djeca bila preglasna

Naime, nedugo nakon deserta, vlasnik restorana Tim Ričter (Richter) prišao joj je s jelovnikom i ukazao na nadoplatu, a kad je tražila objašnjenje, rekao joj je da su djeca bila "preglasna" te da su "trčala naokolo ispred restorana", iako su bila u pratnji odraslih.

Žestoka rasprava

Nakon što je priča postala viralna, oglasio se zaposlenik restorana, izjavivši:

- Nećemo komentirati politiku koju imamo godinama. Samo želimo živjeti u šumi i kuhati.

Incident je izazvao žestoku raspravu na Redditu, a potez vlasnika restorana izazvao je podijeljene reakcije, piše Index.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.