BROJNE ŽENE TUGUJU

''Najzgodniji muškarac'' u Italiji odustaje od karijere modela: ''Želim postati svećenik!''

No nedavno se Edoardo oglasio na društvenim mrežama i rekao svojim fanovima da više neće živjeti kao zvijezda

Želi služiti Bogu. Instagram

M. Z.

6.12.2023

Muškarac koji je nekoć bio okrunjen za ''najzgodnijeg muškarca'' u Italiji odlučio je napustiti svoju karijeru modela da bi postao svećenik. 

Drama i ples

Edoardo Santini (21) dobio je titulu ''najzgodnijeg muškarca'' u Italiji kada je imao samo 17 godina. Glasanje je bilo dio izbora Il Bello d'Italia u organizaciji modne grupe ABE, a mladu je zvijezdu katapultiralo u karijeru modela s čime se bavio uz studij drame i plesa, piše Mirror.

No nedavno se Edoardo oglasio na društvenim mrežama i rekao svojim fanovima da više neće živjeti kao zvijezda jer je odlučio napustiti modeling kako bi postao svećenik.

Služiti crkvi

- Sa 21 godinom moj otac je donio odluku oženiti se mojom majkom jer je bila trudna, a moja je mama, s 21 godinom, postala majka. Ja se, evo, sa 21 godinom nalazim se na putu da, ako Bog da, postanem svećenik - rekao je Eduardo.

Tvrdio je da je proteklih godina upoznao ljude koji su mu pokazali šta znači biti ''crkva''.

- Oni su mi dali snagu da istražim ovo pitanje koje sam ponio sa sobom iz djetinjstva, ali su me razni strahovi spriječili da ga dublje proučavam - objasnio je.

Rekao je i kako je krajem prošle godine započeo "pripremu", a to je godina koja dolazi prije života u sjemeništu.

- I evo me, studiram teologiju i služim dvije župe u firentinskoj biskupiji - kaže.

Edoardo ističe da zna kako mu ljudi pričaju "iza leđa" o njegovoj odluci da postane svećenik, ali neće dopustiti da ga internetski trolovi odvrate od njegovog cilja, piše Večernji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.