VIRALAN VIDEO

Otišao u luksuzno odmaralište pa primijetio nešto jezivo: Kao da sam u ''Black Mirroru''

Iako su supruga i on u početku bili oduševljeni smještajem, ambijentom i brojnim atrakcijama, ubrzo ga je počeo pratiti čudan osjećaj

Luksuzno odmaralište. TikTok

M. Z.

19.1.2024

Tiktoker @freedom_hustler i njegova supruga odlučili su sebi priuštiti odmor iz snova pa su se uputili u luksuzno odmaralište smješteno na poluotoku Baja Kalifornija na sjeverozapadnom dijelu Meksika. 

U početku oduševljeni

Iako su supruga i on u početku bili oduševljeni smještajem, ambijentom i brojnim atrakcijama, ubrzo ga je počeo pratiti čudan osjećaj. Naime, shvatio je da je u odmaralištu previše tiho.

@freedom_hustler If anyone wants the place to yourself, come now. Bingo starts soon. Some of these games aren’t 2 player #freedom #abandoned #resort #blackmirror #vacation ♬ Suspense, horror, piano and music box - takaya

U društvu supruge obišao je cijeli prostor, ali nigdje nisu vidjeli goste, već samo osoblje i građevinske radnike. Bazeni, restorani, šetališta i prostori za opuštanje – sve je bilo prazno, zbog čega je objasnio da su se počeli osjećati kao da su u epizodi ''Black Mirrora''.

S obzirom na to da nije bilo gostiju i tokom boravka su sreli samo dva para, pomislili su da je prava prilika da zatraže bolju sobu, no tiktoker tvrdi da ga je osoblje obavijestilo kako nema dostupnog smještaja, što je cijelu priču učinilo još čudnijom.

Brojne teorije

U komentarima ispod viralnog videa pojavile su se brojne teorije, a neki su zaključili kako nema gostiju jer je par došao u odmaralište izvan sezone, odnosno dok se izvode radovi na održavanju. Međutim, u komentarima se javila osoba koja je tvrdila da je posjetila isti hotel nekoliko sedmica ranije te da je bio popunjen barem 40 posto.

Javili su se i oni koji smatraju da snimak nije autentičan, a predstavnici odmarališta istaknuli su da uvijek imaju osoblje na raspolaganju, bez obzira na broj gostiju, piše Index.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.