DUGA LISTA ČEKANJA

Švedska aviokompanija u ponudu uvrstila "put u nepoznato": Biste li se ukrcali na taj let

Jedini trag koji će putnici dobiti prije polijetanja jeste da će let trajati nekoliko sati

Putovanje započinje iz Kopenhagena u Danskoj 5. aprila, a završava se u istom gradu 8. aprila. Twitter

E. Ag.

23.2.2024


Da li ste ikada razmišljali da samo spakujete torbu, uhvatite let i odete nekud, a da ne znate destinaciju.

Švedski prijevoznik "Scandinavian Airlines" nedavno je najavio priliku da članovi njihovog programa lojalnosti EuroBonus rezervišu iskustvo leta koje nazivaju "nepoznato odredište".

Rok za registraciju

U saopćenju za štampu, ta aviokompanija kaže da se "u roku od nekoliko minuta“ od objave više od 1.000 članova prijavilo za let u nepoznato. Registracija je zatvorena 24 sata kasnije i oni koji su odabrani za putovanje imali su dodatna 24 sata da potvrde svoje mjesto u avionu i izvrše uplatu.

Umjesto novca, putnici su morali da otkupe 30.000 milja za sjedište. Ako je neko izabran i nije imao dovoljno milja ili bodova, mogao je da kupi preostale potrebne. Putovanje započinje iz Kopenhagena u Danskoj 5. aprila, a završava se u istom gradu 8. aprila.

Prema pisanju portala The Street, postoji lista čekanja za sve koji su se prijavili, ali nisu dobili mjesto. Oni će imati priliku da napreduju na listi i možda čak dobiju željeno mjesto ako neko otkaže, piše 24sedam.rs.

Jedini trag koji će putnici dobiti prije polijetanja jeste da će let trajati nekoliko sati. Destinacija će biti objavljena u nekom trenutku tokom leta. Kako se bliži datum misterioznog leta, oni s potvrđenim mjestom dobit će uputstva od „Scandinavian Airlinesa“ o tome šta od stvari treba da spakuju i ponesu sa sobom.

Kompanije uvode istu praksu

- Perspektiva da krenete na avanturističko i misteriozno putovanje s drugim entuzijastima, pronađete nove veze i prijateljstva na tom putu, zaista je uzbudljiva - rekao je Pol Verhagen, EVP i glavni komercijalni direktor "Scandinavian Airlines", u saopćenju za štampu.

- Ovo nisu samo putovanja; to su izvanredna putovanja koja će vam ostati za cijeli život - dodao je on.

"Scandinavian Airlines" nije prva aviokompanija koja je uvrstila misteriozne destinacije u svoju ponudu. "Lufthansa" trenutno nudi putnicima program pod nazivom "Lufthansa Surprise“, gdje možete da izaberete svoj matični aerodrom i opću temu vrste odmora koji tražite. Kada je vaša karta rezervirana, aviokompanija otkriva destinaciju i ona se ne može promijeniti ili otkazati. Godine 2023, "Wizz Air", niskotarifna aviokompanija, obavila je misteriozni let iz Venecije kojim je avion pun putnika odvezao do Saudijske Arabije na nekoliko dana.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.