KORISNI SAVJETI

Bivša agentica FBI-a objasnila kako putovati sigurno: Pravila kojih se treba pridržavati

Uvijek treba rezervisati hotelsku sobu koja se nalazi između trećeg i šestog sprata

Sigurno putovanje. Facebook

Z. K.

15.5.2024

Bivša specijalna agentica FBI-a i službenica CIA-e Trejsi Valder (Tracy Walder) otkrila je nekoliko savjeta pomoću kojih ćete sigurnije putovati. Između ostalog, govorila je o tome na kojim spratovima je najsigurnije rezervisati hotelsku sobu.

Opasnost od terorizma

Prije putovanja ona obavezno provjeri da li postoji opasnost od terorizma na lokaciji na koju ide. Koristi i aplikaciju koja u hitnim slučajevima obavijesti njene kontakte gdje se nalazi.

Na kofer stavi air tag (uređaj koji se može zakačiti na različite predmete, kao što su ključevi ili ruksak pa ih na jednostavan način prati putem aplikacije). Njena osmogodišnja kćerka također nosi narukvicu s uređajem za praćenje. Napomenula je da nikada ne rezerviše privatni smještaj zato što je to izuzetno opasno.

Ispričala je da biste, nakon što odaberete hotel, uvijek trebali rezervisati sobu koja se nalazi između trećeg i šestog sprata. Dodala je da se ove sobe nalaze dovoljno blizu izlaza ako bude potrebno hitno napustiti hotel, ali i da su dovoljno daleko od lopova i otmičara koji se tu mogu pojaviti.

Dodatna brava

- Lopovi i otmičari idu najlakšim putem, a to je, naravno, ulazak na prvi sprat zato što je najpristupačniji. Što se tiče bježanja iz hotela, ako ste na 20. ili 21. spratu, bit će vam jako teško izaći - rekla je za SWNS.

Nakon što stigne u sobu, uvijek koristi dodatnu sigurnosnu bravu. Objasnila je kako praktikuje ove mjere zaštite zato što se tokom jednog poslovnog putovanja osjećala nesigurno.

- Nalazim se u drugoj zemlji i špijuniram ljude. Moram pretpostaviti da neko možda zna ko sam i pokušava mi nauditi - ispričala je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.