POPULARNA DESTINACIJA

I Kinezi imaju svoj Santorini: Destinacija koja privlači putnike

Odmaralište, stilizovano po popularnom otoku prostire se na površini od 3.700 hektara i koštalo je više od milijardu eura

Otok nudi širok spektar izbora - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3
Z. K.

19.5.2024

Grčki otok Santorini jedna je od najpopularnijih destinacija za medeni mjesec na svijetu i samo ga Bali pobjeđuje na rang listi. Tome svakako pomaže i veliki izbor restorana koji su spremni da pripreme romantične večere za zaljubljene parove. 

Arhitektura i dekor

Osim toga, otok oduševljava netaknutim plažama i fantastičnim pogledom.

Da li i vi volite da svoj odmor provodite na čuvenom grčkom otoku? Svako ko je proveo odmor na Santoriniju zna da je to jedinstveno mjesto. Očigledno su Kinezi zavidjeli grčkoj klimi i ljepoti jer su napravili... repliku grčkog otoka. Kopija čuvenog otoka nalazi se u kineskoj provinciji Junan.

Odmaralište, stilizovano po popularnom otoku prostire se na površini od 3.700 hektara i koštalo je više od milijardu eura za izgradnju. Arhitektura i dekor ove neobične turističke atrakcije inspirisani su originalnim građevinama Santorinija i nude kineskim stanovnicima uvid u ljepotu Mediterana.

Smješteno na padini planinskog lanca Cangshan, odmaralište gleda na mirno jezero Erhai. Njegov pejzaž je prošaran raznim mogućnostima smještaja, uključujući turističke gostionice, butik hotele, kulturne ustanove, smještaj za odmor i vijugave staze sa cvijećem i bujnim zelenilom.

Zadivljujuća slika

Fotografije kineskog Santorinija postale su viralne na društvenim mrežama i nije bez razloga što zadivljujuće slike privlače putnike, posebno domaće, da istraže odmaralište. Također nije iznenađujuće što se mnogi parovi odlučuju da svoje vjenčanje organizuju na ovom živopisnom mjestu. Otok nudi širok spektar izbora za parove koji traže različite vrste ceremonija.

Sada, Kinezi stvarno imaju svoj Santorini!

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.