POSTOJI SKRIVENI MOTIV

Nisu samo ljubazne: Evo zašto vas stjuardese pozdravljaju pri ukrcavanju u avion

Jedna je stjuardesa nedavno otkrila detalje u videu s više od 6,2 miliona pregleda na TikToku

Osmijeh nije samo znak ljubaznosti. Platforma X

D. R.

31.5.2024

Poželjeti putnicima dobrodošlicu u avion može se činiti kao ljubazna gesta, ali postoji još jedan razlog zašto stjuardese pozdravljaju ljude, a to je kako bi ih procijenili. Jedna je stjuardesa nedavno otkrila ovaj skriveni motiv u videu s više od 6,2 miliona pregleda na TikToku. 

- Jeste li znali da vas stjuardesa ne pozdravlja samo iz pristojnosti? - upitala je Rania, stjuardesa mađarskog niskobudžetnog prijevoznika Wizz Aira, prenosi New York Post.

Otkrila je da je cilj njihovog pozdrava "provjeriti jeste li previše pijani ili bolesni da letite", dodavši da je također korisno "vidjeti ko bi im mogao pomoći u hitnim slučajevima". U smislu industrije, članovi posade traže "tjelesno sposobne putnike" koji bi potencijalno mogli pomoći u evakuaciji.

@itsmekikooooo Did you know that?✈️🩷Also to see who could help us in an emergency🥳🤩✈️#fy #fyp #viral #fypageeeee #for #stewardess #cabincrewlife #flightattendant #foryoupage ♬ RUN THIS TOWN X GANGSTAS PARADISE - ALTÉGO

Žele obratiti pažnju i na one potpuno drugačije kako ih ne bi smjestili u red s izlazom, gdje bi nedostatak mobilnosti mogao spriječiti evakuaciju - uključujući djecu, starije osobe i osobe s tjelesnim i mentalnim invaliditetom.

Također, stjuardese na ulasku u avion služe kao druga "neslužbena sigurnosna kontrolna tačka". One provjeravaju ima li sumnjivih torbi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.