RIM

Predivna vila za samo 39.000 eura: Lokalac otkrio pozadinu iza te cijene

Kuća se nalazi u planinskoj zoni, te je zimi prilično hladno, dok putevi obično nisu čisti od snijega ili krhotina sa planina

Zajednica Borgorose. Rieti nature

Dž. R.

6.6.2024

Bajkovita nekretnina, nadomak Rima, unutar zajednice Borgorse, košta samo 39.000 eura. Cijena je iznenadila mnoge, ali ih je također i navela da razmisle o kupovini, međutim, jedan Italijan je odlučio da otkrije zašto je tako pristupačna.

Velika terasa

Ovaj dom se prostire na tri nivoa. U prizemlju se nalazi dnevni boravak sa šporetom na pelet, balkonom i potpuno opremljenom kuhinjom sa kaminom. Kako se u oglasu navodi, postoji direktni pristup velikoj popločanoj terasi koja je savršena za ručavanje na otvorenom.

- Na posljednjem spratu se nalaze dvije dvokrevetne spavaće sobe, jedna sa balkonom i kupatilo sa tuš kabinom. Sa svim komunalijama i peći na drva, ova vila nudi privatan način života u prirodi samo jedan sat od Rima - navodi se u oglasu.

Dodatni troškovi

Međutim, ono što je lokalac odlučio ispričati, učinilo je da se zainteresirani zamisle.

- Ja sam Talijan i baš sam gledao oglase u Italiji. Caka je u tome da ako ste stranac koji nema prebivalište u Italiji morate platiti oko 9.000 eura (sa PDV-om) agencijske provizije. Također, kuća je građena 1967. godine sa jako lošom izolacijom, te same popravke će djelimično koštati oko 15.000 eura. Tu su i notari, notarski troškovi i takse, što je oko 8.000 eura. Nijedna hipotekarna banka to ne radi za manje od 50.000 eura. Nema vrijednosti ulaganja - napisao je on iskreno.

Kako je dalje naveo Talijan u komentarima, kuća se nalazi u planinskoj zoni, te je zimi prilično hladno, dok putevi obično nisu čisti od snijega ili krhotina sa planina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.