BRZA I JEDNOSTAVNO

Brza pita s tikvicama

Idealna je kao toplo predjelo ili lagani ručak koji se može poslužiti uz zelenu salatu, jogurt ili kiselo vrhnje

Pita s tikvicama. Printscreen

E. A.

28.1.2023

Za pripremu ove pite trebat će vam samo 15 minuta i jedna veća posuda u kojoj ćete sjediniti sve sastojke. Idealna je kao toplo predjelo ili lagani ručak koji se može poslužiti uz zelenu salatu, jogurt ili kiselo vrhnje.

Sastojci:

5jaja

150 gglatkog brašna

1½ žličicepraška za pecivo

380 gnaribane tikvice

1 glavicaluka

200 gslanine

90 gnaribanog sira

40 mlmaslinovog ulja

Sol po ukusu

Papar po ukusu

Priprema

Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva, zatim pripremite povrće i slaninu.

Luk očistite i sitno narežite, slaninu nasjeckajte na kockice, a naribanu tikvicu dobro ocijedite rukama. Sjedinite sastojke i u posudi srednje veličine istucite jaja, dodajte pomiješano brašno s praškom za pecivo i miješajte pjenjačom dok se sastojci ne sjedine. Umiješajte naribanu tikvicu, luk, slaninu, sir i ulje pa začinite sa soli i paprom.

Izlijte smjesu i lagano namastite i obložite, papirom za pečenje, tepsiju dimenzija 30 x 20 cm te u nju izlijte smjesu.

Pecite i stavite u pećnicu na 30 minuta i poslužite

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.