RAMAZANSKI RECEPT

Kalja od krompira

Zagrijte masnoću u dubljoj tavi, pa stavite luk i lagano dinstajte sve dok ne dobije zlatnožutu boju

Kuhajte sve dok krompir ne omekša. Facebook

Z. K.

29.3.2023

Sastojci: 5 glavica sitno isjeckanog luka, 100 g biljne masti, 1 kašičica crvene paprike, 750 g junećeg ili telećeg mesa isječenog na manje komade, so, 500 g krompira isječenog na kriške.

Priprema:

1. Zagrijte masnoću u dubljoj tavi, pa stavite luk i lagano dinstajte sve dok ne dobije zlatnožutu boju.

2. Dodajte meso, papriku i posolite. Poklopite i dinstajte na tihoj vatri, te dosipajte malo vode s vremena na vrijeme (kako ne bi zagorilo).

3. Kada meso omekša stavite krompir, pa dospite vode toliko da prelije meso i krompir.

4. Kuhajte sve dok krompir ne omekša, ali pazite da se ne prekuha.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.