MOĆ ZAČINA

Prilog na drugačiji način: Pire krompir s bijelim lukom i parmezanom

Ovaj recept zahtijeva samo nekoliko sastojaka koje vjerovatno ne upotrebljavate prilikom pripreme pire krompira

Odličan okus. Printscreen

E. Ag.

8.5.2023

Ovaj recept zahtijeva samo nekoliko sastojaka koje vjerovatno ne upotrebljavate prilikom pripreme pire krompira, a rezultat će, sigurni smo, zadovoljiti svačiji okus...

Sastojci:

- 800 g krompira

- 125 ml mlijeka

- kašika-dvije maslaca

- četiri kašike pavlake za kuhanje

- pola šolje parmezana

- dva čehna bijelog luka

- so, peršun, mljevena paprika

Priprema:

Krompir oguliti, isjeći na krupnije komade, staviti u šerpu, naliti vodu i kuhati 25-30 minuta da omekša. Ocijediti, dodati mlijeko, izgnječen bijeli luk, maslac, pavlaku za kuhanje, parmezan, so i biber, pa sve dobro izmiksati. Poslužiti dok je toplo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.