RECEPTI

Zapečeni krompir s blitvom

Krompir oguliti i izrezati na tanje kriške, nauljiti ga maslinovim uljem i posoliti pa ga poslagati u posudu

Ukusno jelo. Italian food forever

Z. K.

1.8.2023

Sastojci: 4-5 krompira, 500 g blitve, 100 g feta sira, 1 srednje velik luk, 3 čehna bijelog luka, 1 kašičica sjemenki komorača, so, maslinovo ulje.

Priprema:

1. Krompir oguliti i izrezati na tanje kriške, nauljiti ga maslinovim uljem i posoliti pa ga poslagati u posudu za pečenje. Ostaviti da se peče na 180-200 stepeni oko 20 minuta.

2. Skuhati blitvu i dobro je ocijediti, a kada se ohladi narezati je. Na maslinovom ulju dinstati nasjeckan luk i bijeli luk. Podliti s malo vode ako je potrebno. Kada omekšaju, umiješati blitvu i sjemenke komorača te prodinstati zajedno oko 2 minute.

3. Izvaditi krompir iz rerne pa po njemu rasporediti blitvu i nasjeckani feta sir te peći još oko 2 minute.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.