PIKANTNO

Piletina u čili sosu

Ideja za ručak

Gurmani će posebno biti oduševljeni. Facebook

E. Ag.

16.8.2023

Sastojci

- 1 glavica crnog luka

- 3 čehna bijelog luka

- 2 kašike ulja

- crvena ljuta papričica

- 2 kašičice majčine dušice

- so, biber

- 750 ml pasiranog paradajza

- 1 kašika meda

- 4 kašike kukuruza

- 4 bataka s karabatacima

Priprema

Isjeckati crni i bijeli luk, pa ih propržiti na ulju. Očistiti papričicu od sjemenki, isjeckati je i dodati u tavu zajedno s majčinom dušicom (papriku dozirati po ukusu). Prodinstati sve zajedno. Dodati pasirani paradajz, posoliti, pobiberiti i ostaviti da se krčka 10 minuta poklopljeno. Ako je previše gusto, dodati malo vode. Ubaciti u sos prethodno ispečene batake (mogu i krilca) i kukuruz i kuhati 5 minuta. Jelo poslužiti uz rižu i salatu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.