RECEPTI

Pikantna supa 

U mužaru ili multipraktiku izmiksajte očišćeni bijeli luk i papričice bez sjemenki

Kuhajte dok ne dobijete gustu juhu. Facebook

Z. K.

19.10.2023

Sastojci: 2 čili papričice, 200 g sjeckana paradajza, 3 čehna bijelog luga, 1/2 kašičice bijelog sirćeta, kašika smeđeg šećera, kašika soli, kašika mljevenog šarenog bibera, 1/2 kašike cimeta, 1/2 kašičice klinčića, maslinovo ulje.

Priprema:

1. U mužaru ili multipraktiku izmiksajte očišćeni bijeli luk i papričice bez sjemenki. Prepržite ih kratko na maslinovom ulju pa dodajte paradajz, šećer, sirće, so, biber, cimet i klinčić.

2. Dinstajte na laganoj vatri dok se umak ne zgusne te ga razrijedite vodom i vinom. Kuhajte dok ne dobijete gustu juhu. Poslužite s vrhnjem.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.