SAVJETI

Kako pravilno podgrijati krompir

Ispostavilo se da je najbolji način za podgrijavanje krompira na šporetu

Ne morate dodavati ulje. Facebook

Z. K.

30.1.2024

Prženi krompir odličan je za brzinski prilog ručku, a odgovara uz gotovo svako jelo. Međutim, postoji jedan problem brzo postaje bezukusan i gnjecav. 

Velika tava

Nakon samo jednog dana izgubi svoju poznatu hrskavost i ukus. Iako podgrijavanje ostataka hrane pomaže u rješavanju tih problema, važno je znati kako pravilno podgrijati krompir.

Zbog neujednačenosti topline većine mikrovalnih, podgrijan krompir postat će gnjecav. Također, ulje u kojem se pržio krompir tokom podgrijavanja u mikrovalnoj ostavit će užegao ukus.

Ispostavilo se da je najbolji način za podgrijavanje krompira  na šporetu. Uzmite veliku tavu, a zatim stavite na umjerenu temperaturu. Mješajte sve vrijeme, a kada tava postane jako, jako vruć možete ga pomjeriti sa peći.

Višak masnoće

Budući da je krompir već pečen u ulju, ne morate dodati ulje za ponovno podgrijavanje. On će sam ispustiti višak koji se skupio u njemu.

Pazite, također, i na to da se krompiri ne dodiruju hrana se na taj način pari, umjesto da se prži i ne može se postići hrskavost. Jednom kada su gotovi, ocjedite višak masnoće i ulja u papirni ubrus i dodajte prstohvat soli i bibera.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.