ODLIČAN RECEPT

Par savjeta za palačinke koje će vam uvijek ispasti savršeno

Kada usvojite ove trikove, isprobajte jedan od ovih odličnih recepata za mekane palačinke

Palačinci. Facebook

D. R.

13.2.2024

Napraviti palačinke nije teško, no često se zalomi pokoja greška zbog koje nam se palačinke krenu lijepiti za tavicu ili, još gore, smjesa za palačinke bude puna grudica.

Kako biste to izbjegli, slijedite ove savjete i palačinke će vam, garantirano, ispasti savršeno. Kada usvojite ove trikove, isprobajte jedan od ovih odličnih recepata za mekane američke palačinke, a ako preferirate klasične palačinke, ili možda čak i slane, isprobajte jedan od ovih recepata za palačinke na 13 načina.

Pripremite suhe sastojke

Bez obzira na to radite li klasične ili američke palačinke, započnite sa suhim sastojcima kao što su brašno, sol, začini (i prašak za pecivo ako radite američke palačinke). Suhe sastojke prvo morate prosijati i dobro promiješati prije nego što dodate mokre sastojke kako bi palačinke ispale sočnije.

Dobro promiješajte da se riješite grudica

Pomiješali ste suhe sastojke i dodali im mokre, no nakon što ih sjedinite i malo promiješate, možda ćete primijetiti grudice. Tada je ključno da smjesu dobro promiješate pjenjačom ili mikserom i grudice će nestati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.