RECEPTI

Napravite ručak nabrzinu: Ukusna punjena pljeskavica

U meso dodati so, sodu bikarbonu i zamjesiti s kiselom vodom

Pljeskavice. Facebook

2.4.2024

Sastojci: 1/2 kg mljevenog mesa, pileća šunka, malo kačkavalja, soli, pola kašičice sode bikarbone.

Prilog: Krompir.

Priprema:

1. U meso dodati so, sodu bikarbonu i zamjesiti s kiselom vodom. Meso podijeliti na manje loptice.

2. Lopticu razviti u pljeskavicu pa na nju staviti malo pileće šunke i listove kačkavalja. Odozgo staviti drugu razvijenu pljeskavicu pa ušuškati sa strane. Redati u pleh koji ste obložili pek papirom.

3. Krompir posoliti, dodati malo suhog začina, 1 kašičicu začinske paprike i ulja. Sve promiješati. Sipati u plah i rasporediti pored pljeskavica. Peći na 220 stepeni. 

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.