RECEPT

Vrijeme je za pizzu ali sa špinatom

Očišćeni i oprani špinat obariti u vreloj vodi i ostaviti da se ocijedi

Ukusna piza. Društvene mreže

Z. K.

21.6.2024

Sastojci za fil: 1/2 kg špinata, 1 kašika kapara, 3/4 šolje crnih maslina, 1 čehno bijelog luka, 3/4 šolje ulja, biber, so.

Priprema: 

1. Očišćeni i oprani špinat obariti u vreloj vodi i ostaviti da se ocijedi. Iz maslina izvaditi košpice i isjeći na kriške.

3. Prepolovljen bijeli luk propržiti na ulju kako bi poprimilo njegov miris. 

4. Iz ulja izvaditi luk i baciti ga, a dodati masline, začine, špinat i so, promiješati pa sve zajedno pržiti na umjerenoj temperaturi desetak minuta.

 5. Razviti tijesto i na njega staviti prethodno pripremljeni fil. Pizzu peći na jakoj vatri oko 30 minuta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.