ZDRAVLJE U KUĆI

Lepeza od trepavica

Nadogradnja trepavica odavno je hit u svijetu. Dodavanjem vještačkih trepavica mogu se dobiti impresivni efekti. Da bi duže trajale neophodno je redovno održavanje

"Zdravlje u kući"

1.9.2018

Mnogo je djevojaka koje sanjaju trepavice kao kod holivudskih diva – duge, uvijene i zavodljive. One kojima ih nije podarila priroda, pomoći će u kozmetičkom salonu jer je nadogradnja trepavica odavno prisutna u svijetu.

Najnoviji hit su – svilene trepavice. Nadogradnja traje oko dva sata. Potrebna je velika preciznost pa klijentkinja mora biti izuzetno mirna, a tehničar veoma pažljiv i strpljiv.

Na svaku prirodnu trepavicu se dva milimetra od korijena lijepi jedna vještačka. Naredna 24 sata ne smiju se kvasiti. Dok se ljepilo dobro ne osuši treba izbjegavati trljanje očiju i odlazak u saunu.

Kod ove nadogradnje „jedan na jedan” mogu se birati dužina i zakrivljenost, ali ne i gustinu trepavica. Ona zavisi od prirodnih trepavica. Gustina se, međutim, postiže tehnikom „ruski volumen”.

Ovom se metodom lijepi više tanjih dlaka na jednu prirodnu. Koliko će ih biti zavisi od gustine prirodnih trepavica. Najviše se može prilijepiti deset vještačkih na jednu prirodnu.

U obje varijante način ljepljenja je isti: vještačka dlaka se ne stavlja na kožu, već na trepavicu, dva milimetra od korijena pa se tako izbjegava mogućnost iritacije.

Trepavice trebaju izgledati kao savršena lepeza. Tehničar mora voditi računa da se prirodne dlake ne zalijepe jedna za drugu, da nema grudica, kao ni previše, ali ni premalo ljepila. Pravi stručnjaci ovog posla mogu dodavanjem vještačkih trepavica dobiti impresivne efekte.

Ovakve trepavice moraju se prati svaki dan jer su guste i sakupljaju prašinu. Obavezno je i svakodnevno češljanje. Nije dozvoljeno nanošenje mlijeka ili uljanih preparata, da se trepavice ne bi oštetile ili odlijepile.

Osobama koje imaju osjetljive oči i sklone su alergijama ne preporučuje se stavljanje vještačkih trepavica koje se u svako doba mogu skinuti specijalnim sredstvom koje ne oštećuje niti čupa prirodne trepavice.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.