KRIZA

Kako je Karleušin muž pobjegao iz Kine: Odmah odlazite kući

Vratiti se moramo, imamo ugovore

Tošić: Nema letova da se vrati u klub. Arhiv

Avaz.ba

29.3.2020

Srbijanski fudbaler Duško Tošić, inače suprug pjevačice Jelene Karleuše, bar za sada neće moći nazad u Kinu, gdje nastupa za klub Guangzu. On je to potvrdio za srbijanske medije, ali i otkrio kako je morao napustiti Kinu u trenucima kada je ta zemlja bila žarište širenja koronavirusa.

- Otputovao sam u Srbiju nakon što je sezona u Kini završena, odmorio sam se u Dubaiju i nakon toga se vratio u Kinu. Bilo je to u vrijeme kada se slavila kineska Nova godina. Vratio sam se u svoj klub u posljednjoj sedmici januara. Znali smo da postoji koronavirus u zemlji i bili smo oprezni. Počeli smo ponovo trenirati, ali nakon prvog treninga prišao mi je trener i rekao: Odlazite odmah kući, ne gubite vrijeme. Slijedio sam uputstva i vratio se u Srbiju - otkrio je Tošić.

Potom su, priča Tošić, igrači dobili jasne upute o ponašanju dok su u Kini.


- Rečeno nam je da ne napuštamo kuću neko vrijeme, a zatim su nam rekli da će treninzi biti zaustavljeni na neodređeno vrijeme. Svi su igrači bili obaviješteni da se mogu vratiti kućama. Pozvao sam svog menadžera i uhvatili smo posljednji let za Evropu. Na putu do aerodroma sam vidio nevjerovatne slike, kao da cijeli svijet propada. Ipak, nisam se plašio jer "tenk", kako su me navijači Bešiktaša prozvali, nema straha. Bio sam smiren i 31. januara sam doputovao u Tursku, tu sam bio jedan dan i vratio se u Srbiju - rekao je Tošić.

Stanje u Kini je sada nešto drugačije, ali bez obzira na činjenicu da igrači imaju ugovore, za sada ne mogu doći do Kine.

- Poslije mjesec dana u Srbiji rekli su nam da ćemo pripreme odraditi u Dubaiju, ali i to je otkazano nakon što se virus proširio u Evropi. Kineski igrači su se vratili u ovu državu, a iako su to tražili od nas, mi stranci to nismo uspjeli jer su obustavljeni svi letovi za Kinu. Mnogi ne mogu, ali vratiti se moramo jer još imamo ugovore, a moj istječe za godinu dana - naglasio je Tošić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.