Razgovarali i o izazovima s kojima se suočava Evropska unija

Đulijani pohvalio Đukanovića: U međunarodnim krugovima dobro je poznat vaš značaj za Crnu Goru i Balkan

Antenam.net
07.06.2018 17:06

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je danas predsjednika Fondacije "Robert Šuman" Žan-Dominika Đulijanija (Jean-Dominique Giuliani), koji učestvuje na međunarodnoj konferenciji u Crnoj Gori pod nazivom "Evropska perspektiva zapadnog Balkana u okviru Berlinskog procesa kroz saradnje mladih – RYCO", piše Antenam.net.

Kako je saopćeno iz kabineta Đukanovića, Đulijani mu je čestitao izbor, i izrazio zadovoljstvo što je u mogućnosti da se ponovo sretne s njim u tom svojstvu, uz konstataciju da je u međunarodnim krugovima svima dobro poznat Đukanovićev evropski angažman i značaj koji ima za Crnu Goru i Balkan.

Đukanović je, kako je navedeno, zahvalio na čestitkama i potvrdio čvrstu opredijeljenost crnogorske državne politike za članstvo u EU, potencirajući značaj Berlinskog procesa na tom putu.

- Kada govorimo o dostizanju glavnog cilja, evropskog kvaliteta života u Crnoj Gori, onda prije svega mislimo na mladu generaciju - rekao je Đukanović.

- U veoma otvorenom i prijateljskom razgovoru razmijenjena su mišljenja o izazovima s kojima se suočava Evropska unija i njihovim refleksijama na procese u našem regionu - zaključeno je u saopćenju, piše Antenam.net.

Oglasi

NA VRH