Foto: Ilustracija

KRIZA U avgustu se iskrcali na Siciliji

Crna Gora će prihvatiti do petero migranata s broda "Diciotto"

Italija je zatražila pomoć

Autor: Fena
06.09.2018 18:58
A
A
A

Crna Gora će, na molbu Italije, prihvatiti do petero migranata s broda "Diciotto", koji su se u avgustu iskrcali na italijanskom otoku Sicilija. 

- Vlada je, uvažavajući principe humanosti i solidarnosti s ljudima u nevolji kao tradicionalne vrijednosti crnogorskog društva potvrđene mnogo puta u crnogorskoj historiji, odlučila da Crna Gora, na molbu Italije, prihvati do pet migranata s broda "Diciotto" - navodi se na Twiteru Vlade Crne Gore.

Naime, Italija je zatražila pomoć za rješavanje pitanja migranata koji se nalaze na brodu na Siciliji ne samo od Crne Gore već i od članica Evropske unije, kao i od ostalih susjednih zemalja.

Ambasador Italije u Crnoj Gori Luka Zelioli ranije je, odgovarajući na pitanje koliko migranata žele da primi Crna Gora, pošto ih je na brodu oko 150, istakao da je svaka pomoć dobrodošla, u skladu s mogućnostima države. Italija je pozitivan odgovor prethodno dobila od Irske i Albanije.

Ranije je objavljeno da je Albanija ponudila da prihvati 20 migranata, a Irska između 20 i 25 s broda koji je danima "zarobljen" na Siciliji, prenosi RTCG.

Više o:

Crna Gora Migranti