HAOS

Poplave u Crnoj Gori: Je li BiH u opasnosti?

Bujice u Radanovićima napravile veliku štetu

Piše: E. Ma. / Avaz.ba

21.12.2019

Poplave u Radanovićima - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

Veće količine vode koja je naglo pristigla usljed kiše na području Radanovića u Crnoj Gori izazvale su poplaveovog dijela kotorske opštine.

Brojni građani i privrednici, koji imaju poslovne objekte u Radanovićima, su u pomoć pozvali kotorske vatrogasce.

Oni su sa 3 ekipe uradili što su mogli i otčepili zapušene šahte, a usljed veće količione kiše poplavljeni su Poslovni centar “Rivijera“, “Knjaz Miloš“, “Expo komerc“, kao i privatne kuće.

Zbog velikog priliva vode potok nije mogao da primi i propusti vodu, pa se ona prelila preko puta što je uzrokovalo velike probleme u saobraćaju.



Putni pravac kotorski kružni tok – Radovići bio je zatvoren od 13 do 17 sati radi sanacije posljedica poplava koje su izazvane obilnim padavinama, saopćeno je iz Službe zaštite i spašvanja Tivat.

Tri tima Službe zaštite i spašavanja izvukla su sedam automobila iz bujične saobraćajnice, a „pauk“ jedno zaglavljeno vozilo.

Poplave u Radanovićima. Radio Tivat

Neuobičajeno toplo vrijeme za ovo doba godine predstavlja opasnost i za BiH kada su poplave u pitanju. 

U subotu će biti pretežno oblačno vrijeme sa kišom u većem dijelu naše zemlje. Obilnije padavine se očekuju u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. U večernjim satima prestanak padavina u većem dijelu Bosne. Vjetar umjeren do jak sa olujnim udarima južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od 5 do 10, na jugu do 13, a dnevna od 10 do 16, na jugu i sjeveru do 18 °C.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.