REGION

Ministar-savjetnik Ambasade Srbije flagrantno krši pravila, preduzet ćemo mjere

U potpunosti se pridržavamo odredbi Bečke konvencije o diplomatskim odnosima i isto očekujemo od svih diplomatskih predstavnika

Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore. Agencije

Avaz.ba

28.1.2020

U djelovanju ministra-savjetnika Ambasade Republike Srbije u Podgorici, stekli su se, i nepobitno utvrđeni, postupci kojima se flagrantno krši slovo i duh Bečke konvencije, dobra vjera i dobra praksa u međudržavnim odnosima i diplomatskim relacijama, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore.

- U otvorenoj i veoma korektnoj komunikaciji, uz obostrano razumijevanje, ambasador Republike Srbije je u Ministarstvu vanjskih poslova Crne Gore precizno i detaljno obaviješten o karakteru ovih aktivnosti, kao i o odgovarajućim mjerama koje će biti preduzete od strane crnogorskih organa - saopćeno je.

Crna Gora se, kako je navedeno, u potpunosti pridržava odredbi Bečke konvencije o diplomatskim odnosima i isto očekuje od svih diplomatskih predstavnika u ovoj zemlji.

- Naša diplomatkinja u zvanju ministra savjetnika u Ambasadi Crne Gore u Beogradu ponaša se i djeluje primjereno i uzorno, poštujući sve standarde i uzuse Bečke konvencije, pa, osim, pukog reciprociteta, stvarnih motiva i razloga za preduzimanje mjera protiv nje nema - zaključeno je u saopćenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.