CRNA GORA

Abazović: Obaveza nove Vlade da unaprijedi odnose s Rusijom

Oni su zajednički konstatirali da odnosi između Podgorice i Moskve nisu na nivou kakvi bi trebali da budu i zajednički se saglasili da se takvo stanje mora mijenjati

G. M.

Odnosi bi mogli biti bolji

Foto: URA


Odnosi Crne Gore sa Ruskom Federacijom su tradicionalni i potrebno ih je poboljšati u narednom periodu, zajednička je ocjena lidera Građanskog pokreta URA Dritana Abazovića i ambasadora Rusije u Podgorici Vladislava Maslenikova.

Abazović se, kako je saopćila URA, sastao jučer s ambasadorom Ruske Federacije u Crnoj Gori Vladislavom V. Maslenikovim.

- Mi smo mala država i dobro je da budemo u kolektivnom sistemu sigurnosti, ali to ne znači da treba da imamo loše odnose sa bilo kojom državom, a naročito ne sa Rusijom. Velika je odgovornost na novoj Vladi da unaprijedi odnose sa Ruskom Federacijom i to je naša obaveza - kazao je Abazović.

Oni su zajednički konstatirali da odnosi između Podgorice i Moskve nisu na nivou kakvi bi trebali da budu i zajednički se saglasili da se takvo stanje mora mijenjati.

Abazović je Maslenikovu kazao da je turizam važna privredna grana Crne Gore i da strane turiste dominantno čine Rusi, pozivajući ih da i dalje dolaze u Crnu Goru, gdje su, kako je ocijenio, uvijek dobrodošli.

- Bilateralni odnosi sa Crnom Gorom nešto su se popravili u odnosu na 2016. godinu, ali je cilj da saradnja između dvije države bude na maksimalno visokom nivou. Prostora za saradnju ima u oblasti obrazovanja, kulture, ekonomije... Stipendije koje daje Ruska Federacija za školovanje crnogorskih studenata u našoj zemlji se povećavaju i mi ćemo se truditi da to ostane na visokom nivou i u narednom periodu - istakao je Maslenikov.

Prostora i mogućnosti u svakom aspektu za saradnju ima i to je zaključak zvaničnog sastanka lidera URE i ambasadora Ruske Federacije u Crnoj Gori.

Sastanku su prisustvovali i generalni sekretar URE Mileta Radovanić i Kiril Kirža, ataše za odnose sa javnošću Ambasade Ruske Federacije u Crnoj Gori.

Više o temi Dritan Abazović

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na