CRNA GORA

Đukanović: Dobro je što je započet proces izbora vlade, izlaganje obilovalo kontradiktornostima

Odaje se priznanje međunarodnim partnerima Crne Gore, prije svega EU, a istovremeno se kritukuje ono što je Crna Gora uradila u međunarodnoj politici, rekao Đukanović

Đukanović: Doći će do strukturnih promjena u DPS-u. Arhiv

A. J.

2.12.2020

Predsjednik Crne Gore i lider Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović je komentarišući ekspoze manadatara za sastav nove vlade Zdravka Krivokapića istakao da on obiluje kontradiktornnostima i predrasudama u odnosu na prethodne vlast, pišu Vijesti.me.


- To nikada nije dobro polazište. Dugo je bilo to prethodno vrijeme, moramo se složiti, ono je sigurno proizvodilo mnoge frustracije, nezadovoljstva, animozitete, a onda to lako zapadne u jedan kriticizam koji nije aposolutno utemeljen u činjenicama - kazao je Đukanović.

On je dodao da bi bilo mudrije sačekati sa kritikama do upoznavanja sa onim što je stvarno stanje u izvršnoj vlasti i resorima.

- Tako bi se bolje izbjegle kontradiktornosti kojima je obilovalo to izlaganje (ekspozea). Vidjeli ste da se odaje priznanje međunarodnim partnerima Crne Gore, prije svega Evropskoj uniji, a istovremeno se kritukuje ono što je Crna Gora uradila u međunarodnoj politici - rekao je on.

Predsjednik Crne Gore i DPS-a je podsjetio na članstvo Crne Gore u NATO savezu i to što je Crna Gora lider u pregovorima sa EU u regionu, kao i na postignutim uspjesima u vođenju politike u prethodnom periodu.

Đukanović je dodao da je najbitnije da nova vlada počne da funkcioniše.

- Onda ćemo svi imati priliku da sudimo o njihovim učincima nakon nekog vremena, a građani da li su napravili dobar izbor 30. avgusta - rekao je Đukanović.

Na pitanje da li će na sljedećem kongresu DPS doći do strukturnih promjena, Đukanović je rekao da hoće i to najviše u vrhu partije i da pored ostalih organa misli i na promjene Glavnom odboru parije.

- Otom - potom, vidjećemo - odgovorio je na pitanje da li on ostaje na čelu najjače partije u Crnoj Gori.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.