REAKCIJE

Marković: Leposavić nakon izjave o Srebrenici da podnese ostavku

Leposavić je negirao genocid u Srebrenici i osporio legitimnost suda u Hagu što je izazvalo burne reakcije kako u Crnoj Gori tako i u regionu

Piše: E. T.

28.3.2021

Marković: Leposavić da podnese ostavku. Avaz

Poslanik DPS-a i bivši premijer Duško Marković poručio je da ukoliko među konstituentima Vlade ima odgovornosti prema susjedima i građanima iz manjinskih naroda, te da ako ima volje da se očuva suživot u Crnoj Gori, aktuelni ministar pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimir Leposavić treba da podnese ostavku nakon njegove izjave o Srebrenici.

Leposavić je negirao genocid u Srebrenici i osporio legitimnost suda u Hagu što je izazvalo burne reakcije kako u Crnoj Gori tako i u regionu.


Status Duška Markovića na Twitteru. Printscreen

- Ako među konstituentima Vlade ima odgovornosti prema našim susjedima i našim građanima iz manjinskih naroda, ako ima volje da se očuva suživot u Crnoj Gori – onda će se naći i način i glas da g. Leposavić, nakon izjave o Srebrenici, ne bude ministar pravde, ljudskih i manjinskih prava - poručio je poslanik DPS-a.

Ako među konstituentima Vlade ima odgovornosti prema našim susjedima i našim građanima iz manjinskih naroda; ako ima volje da se očuva suživot u CG - onda će se naći i način i glas da g. Leposavić, nakon izjave o Srebrenici, ne bude ministar pravde, ljudskih i manj. prava.

Prema njegovim riječima ukoliko ne dođe do toga, biće ugrožen građanski i multietnički sklad u Crnoj Gori.

- Ako se to ne dogodi – onda je stavljena tačka, a bogami i uzvičnik, na naša nadanja da će opstati pravda i istina, a kroz te vrijednosti i mukotrpno izgrađivan građanski karakter i multietnički sklad Crne Gore - poručio je Marković na Twiter-u.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.