POSLANIK DPS-A

Živković: Vanredni izbori kako bi spriječili dalje propadanje Crne Gore

Odavno ne funkcionišu odnosi između predstavnika vladajuće većine i siguran sam da ćemo vrlo brzo doći u poziciju raspisivanja parlamentarnih izbora, naveo je

Živković: Izmjene i dopune Zakona o radu imaju za cilj revanšizam prema jednom čovjeku u sistemu. Skupština Crne Gore

A. J. / Antena M

16.6.2021

Poslanik Demokratske partije socijalista Danijel Živković je, komentarišući usvojeni Zakon o radu, kazao da je jedino rješenje raspisivanje vanrednih parlamentarnih izborima, kako bi se spriječilo dalje propadanje Crne Gore.


On je, na konferenciji za medije, rekao da Izmjene i dopune Zakona o radu imaju za cilj revanšizam prema jednom čovjeku u sistemu, a da se vladajuća većina njim revanširala građanima Crne Gore.


Živković je podsjetio da je Zakon usvojen bez pregleda fiskalnog uticaja na budžet i ekonomski sistem Crne Gore.


Namjere vladajuće većine

Istakao je da su povučeni amandmani koji su prošli bez Zakonodavnog odbora, navodeći da amandmani DPS-a nisu razmatrani.


Živković je istakao da Zakonodavni odbor nije razmatrao amandmane poslanika DF-a.


- Ovo dovoljno govori kakve su namjere vladajuće većine, koje komplekse liječe ravanširanjem ljudima u sistemu čime namjeravaju da nanesu velike posljedice. Ključno je da su zakonskim rješenjem sa tržišta rada pokušali da uklone veliki broj radno sposobnih ljudi - dodao je Živković.


Postavlja se pitanje, navodi on, šta će se raditi sa ljudima koji su dobila rješenja o prestanku rada po sili zakona.


- Jedino rješenje su vanredni parlamentarni izbori na kojima bi odmjerili snage kako bismo spriječili da Crna Gora krene putem propadanja - poručio je Živković.


Na pitanje da li će poslanici Demokratske partije socijalista prisustvovati sutrašnjem glasanju u parlamentu o razrješenju ministra pravde i ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića, Živković je rekao da će odluka biti saopćena uskoro.




Dinamičan dan

- Pred nama je dinamičan dan, do sutra ćete dobiti odgovor da li će DPS biti prisutan na glasanju za smjenu Leposavica - rekao je on.


Ova Vlada, prema njegovim riječima, nema većinu, niti podršku.


- Ova Vlada više nema podršku vladajuće većine, to više ne zavisi od onoga što će se desiti povodom razrješenja Leposavića. Odavno ne funkcionišu odnosi između predstavnika vladajuće većine i siguran sam da ćemo vrlo brzo doći u poziciju raspisivanja parlamentarnih izbora - zaključio je Živković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.