PREDSJEDNIK DRŽAVE

Đukanović: Događaji na Cetinju pokazali su kako je Crna Gora možda jedina nezavisna država u svijetu koja nema svoju vladu

Ta Vlada je sve svoje rezerve, uključujući i bojne otrove, stavila na raspolaganje Crkvi Srbije da pokori Cetinje i Crnu Goru

Predsjednik Crne Gore i lider DPS-a Milo Đukanović. Arhiv

N. Aj./ RTCG

12.9.2021

Predsjednik Crne Gore i lider DPS-a Milo Đukanović ocijenio je da su događaji na Cetinju pokazali kako je Crna Gora možda jedina nezavisna država u svijetu, te jedina država članica Ujedinjenih nacija (UN) koja nema svoju Vladu, već je ona, kako je kazao, stručna služba Srpske pravoslavne crkve (SPC), prenosi RTCG.

- Kada se ta Vlada našla u dilemi da li da zaštiti svoju Prijestonicu kao simbol crnogorskoga slobodarstva i državnoga trajanja, ili da slijedi agresivni slijepi naum Srpske pravoslavne crkve da pokori Cetinje i da time pokuša da pokori Crnu Goru, ta Vlada nije imala nikakvu dilemu, već je sve svoje rezerve, uključujući i bojne otrove, stavila na raspolaganje Crkvi Srbije da pokori Cetinje i Crnu Goru - rekao je Đukanović na opštinskoj izbornoj konferenciji DPS-a Nikšić.

Brutalni atak na građansku, sekularnu i evropsku Crnu Goru

On je podsjetio na obećanja i najave aktuelne vlasti da će osloboditi Crnu Goru, te da će naša država biti društvo pravde i vladavine prava, gdje će slijediti vrijeme punog ekonomskog prosperiteta.

- Danas smo godinu dana kasnije od tih promjena i otprilike pola godine nakon promjene vlasti u Nikšiću, vidjeli da su zaista imali ozbiljnu namjeru kada su najavili da će nas osloboditi od oslobođenja koje su donijeli partizani i antifašisti i to brutalnim atakom na građansku, sekularnu i evropsku Crnu Goru - istakao je Đukanović.

U dijelu svog izlaganja koje se odnosilo na jačanje povjerenja građana prema Demokratskoj partiji socijalista, Đukanović je poručio da su u partiji pravilno pročitali poruku koju su građani dali na izborima.

- Na centalnom nivou smo održavanjem Kongresa, sagledavanjem svojih slabosti i promjenama koje smo napravili u samom licu partije napravili duboke promjene i pokazali svoju želju, odlučnost i sposobnost da otklanjamo slabosti i da i dalje Demokratsku partiju socijalista preporučimo kao najbolji mogući izbor na crnogorskoj političkoj sceni - rekao je predsjednik DPS-a.

Prave vrijednosti

Rekao je da je Demokratska partija socijalista pokazala da se prave vrijednosti mogu braniti ne samo iz vlasti nego i iz opozicije, i to ako postoji jasna vizija i ako se posjeduje moralna i svaka druga čvrstina da se istraje na toj svojoj viziji.

- DPS je to pokazao i tokom ovih godinu dana, zato ja mislim da nema nikakve sumnje da će DPS biti stožer tih promjena koje slijede - zaključio je Milo Đukanović.

Inače, na izbornoj konferenciji DPS-a Nikšić, izabrano je 130 novih članova Opštinskog odbora, a u sastav po funkciji ulaze i odbornici u Skupštini opštine Nikšić.

U cilju reformi partije, 49 posto je novih članova koji do sada nisu bili u organima partije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.