FORMIRANJE NOVE VLADE

URA: Visok stepen usklađenosti, razgovarano sa DPS-om, DF-om, SD-om, manjinskim partijama i SNP-om

Konsultacije će se nastaviti narednih dana i početkom iduće sedmice, napomenuvši da za sada u razgovorima ne učestvuju samo Demokrate, naveli su iz Građanskog pokreta URA

Dritan Abazović: Sinoć se sastao i sa Milom Đukanovićem. Agencije

E. Ć.

11.2.2022

Lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović zajedno sa izvršnim direktorom te stranke Zoranom Mikićem obavio je jučer razgovore sa nizom parlamentarnih stranaka o formiranju evropske vlade koju je ta partija predstavila kao jedan od modela izlaza iz političke krize, saopćeno je iz ove stranke.

- Sastanci su obavljeni sa DF-om i liderima tog političkog saveza Andrijom Mandićem i Milanom Kneževićem, sa predstavnicima SNP-a Vladimirom Jokovićem i Draganom Vukićem, predstavnicima manjinskih partija Fatmirom Đekom, Nikom Đeljošajem i Ervinom Ibrahimovićem i predstavnicima SD-a Damirom Šehovićem i Borisom Mugošem.


Tokom jučerašnjeg dana sastanak je organizovan i sa predstavnicima DPS-a koji su ranije najavili podršku evropskoj vladi bez učešća u istoj. Sastanak je obavljen u zgradi Predsjedništva i to sa Milom Đukanovićem, Danijelom Živkovićem i Ivanom Vukovićem kojima su predočeni prioriteti evropske vlade - navode u saopćenju.

Tokom jučerašnjih sastanaka sa svim akterima zaključeno je, kako kažu, da postoji visok stepen usklađenosti povodom njenog formiranja, navode iz Građanskog pokreta URA, te dodaju da će se konsultacije nastaviti narednih dana i početkom iduće sedmice, napomenuvši da za sada u razgovorima ne učestvuju samo Demokrate.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.