PREDSJEDNIK CRNE GORE

Đukanović čestitao Dan nezavisnosti Crne Gore: 21. maj je kruna velikog naslijeđa slavne crnogorske historije

Crna Gora je kroz razvoj događaja na političkoj sceni tokom poslednje dvije godine pokazala da je i funkcionalna demokratija, poručio je Đukanović

E. Ć. / Vijesti.me

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom 21. maja – Dana nezavisnosti te zemlje. Đukanović je poručio da je 21. maj kruna velikog naslijeđa slavne crnogorske historije.

S ponosom svjedočimo da je danas u Crnoj Gori sve više građana koji uviđaju značaj naše pobjede na referendumu 2006. godine. Razvoj situacije u Crnoj Gori, kao i regionalni i međunarodni kontekst potvrđuju koliko je bila vizionarska odluka o obnovi države. I koliko je važno, posebno u ovako turbulentnim vremenima, što kormilo upravljanja državom imamo u svojim rukama - rekao je Đukanović.

On je istakao da je Crna Gora već sada uvažena članica NATO saveza i zemlja koja nepokolebljivo ide evropskim putem. Poručio je da odgovornost prema NATO-u i članstvo u EU, kao i usvajanju evropskog sistema vrijednosti ostaju krajnji cilj i prioriteti državne politike.

- Crna Gora je kroz razvoj događaja na političkoj sceni tokom poslednje dvije godine pokazala da je i funkcionalna demokratija. Svoje političke probleme rješavamo demokratskim putem na izborima i u Parlamentu a ne vaninstitucionalno, uključujući i tako važne odluke kao što je smjena Vlade, i izbor nove, manjinske, koja danas slavi Dan nezavisnosti.

Svim građanima Crne Gore čestitam ovaj veliki praznik, u nadi da su uprkos brojnim izazovima pred nama bolji dani, zašta se zajedno moramo postarati, svako na svom nivou odgovornosti. Nek je vječna Crna Gora - poručio je Milo Đukanović, prenose Vijesti.me.

NA VRH

Podijeli članak na