POČINJE U 20 SATI

Građani iz više gradova Crne Gore krenuli na protest u Podgoricu

Iz Pokreta je saopšteno da su građani prisustvom na prvom protestu poručili da neće dozvoliti rušenje ustavnog uređenja države i blokadu izbora sudija Ustavnog suda

A. Č. / CDM

17.11.2022

Građani iz više gradova Crne Gore krenuli na protest - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

Ispred Skupštine Crne Gore večeras će sa početkom u 20 časova biti održan drugi protest pokreta Ima nas. Večeras će biti održana i protestna šetnja.

Krenuli su i građani iz Berana prema Podgorici. Iz Herceg Novog je krenuo minibus a uskoro kreće i veći broj automobila. Za Podgoricu su krenuli i građani Rožaja.

Iz Pokreta je saopšteno da su građani prisustvom na prvom protestu poručili da neće dozvoliti rušenje ustavnog uređenja države i blokadu izbora sudija Ustavnog suda.

- Potpisima podrške građanskoj peticiji od preko deset hiljada jasno su ukazali da žele vanredne parlamentarne izbore, koje vide, kao jedini izlaz iz duboke krize u kojoj se naša država nalazi - navodi se u saopćenju.

Protest je, prema riječima organizatora, pokazao snagu građanske Crne Gore i jasnu poruku građanima Vladi koja je u tehničkom mandatu i tehničkom premijeru da je ovo tek početak borbe za očuvanje tekovina Crne Gore i stvaranja savremenog i modernog društva.

- Ne odustajemo sve dok se ne ispune naši zahtjevi koji su od krucijalne važnosti za dalju budućnost države i njenih građana - kazali su iz Pokreta Ima nas.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.