POKRET "IMA NAS"

Danas novi protesti u Crnoj Gori: Nema odustajanja do ispunjenja zahtjeva

Kako su poručili današnji protest završit će mirnom, dostojanstvenom šetnjom do zgrade Delegacije EU u Crnoj Gori

Sa jednog od prethodnih protesta. Portal Analitika

H. J. I.

20.12.2022

Novi protest Pokreta "Ima nas" bit će održan danas od 19 sati, ispred Skupštine Crne Gore, kazali su iz Organizacionog odbora tog pokreta.

Iz Pokreta "Ima nas" rekli su da su na dosadašnjim protestima za očuvanje građanske Crne Gore i njene evropske budućnosti okupili preko 60 hiljada građana.


Organizovani dolasci iz svih gradova

- Zbog čega sa sigurnošću možemo reći da su ovo najmasovniji protesti koje moderna historija Crne Gore pamti - navodi se u saopćenju.

Dodaju da su dolasci iz svih gradova organizovani zbog velikog interesovanja građana iz cijele Crne Gore koji, kako su rekli iz Pokreta "Ima nas", svojim prisustvom žele da iskažu nezadovoljstvo anarhijom koju sprovodi vlast u v.d. stanju.

Iz Pokreta "Ima nas" su poručili da će danas, još jednom, masovno i odlučno ponoviti da ne odustaju od ispunjenja zahtjeva.

- Tražimo opoziv Zakona o predsjedniku, organizaciju vanrednih parlamentarnih izbora, dijalog i kompromis povodom izbora sudija Ustavnog suda i stopiranje ulaska Crne Gore u Otvoreni Balkan - navodi se u saopćenju.


Građanske i evropske vrijednosti

Kako su poručili današnji protest završit će mirnom, dostojanstvenom šetnjom do zgrade Delegacije EU u Crnoj Gori.

- Zbog naše borbe za društvo koje će se temeljiti na sistemu građanskih i evropskih vrijednosti, šetnju završavamo na simboličan način, čitanjem proglasa koji je sastavljen od nedvosmislenih, jasnih i konkretnih poruka satkanih od obrazloženja ciljeva naše borbe, koja je tek počela, jer od evropske budućnosti kakvu sanjamo, nikada nećemo odustati - navode u saopćenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.