CRNA GORA

Crnogorski poslanici predali Đukanoviću potpise za mandat Lekiću

U dopisu upućenom Đukanoviću su potpisi poslanika parlamentarne većine, tačnije njih 41

Đukanović na potezu. Predsjednik.me / Anadolija

E. Ć.

26.12.2022

Poslanici parlamentarne većine dostavili su potpise za kandidaturu Miodraga Lekić za budućeg mandatara za sastav nove Vlade Crne Gore predsjedniku Države Mili Đukanoviću.

U dopisu upućenom Đukanoviću su potpisi poslanika parlamentarne većine, tačnije njih 41. Kako je rekao Andrija Mandić, jedan od lidera Demokratskog fronta, nedavno su u Skupštini Crne Gore usvojene izmjene i dopune Zakona o predsjednike. On je naveo da su one stupile na snagu čime su se stvorile pretpostavke da predsjednik Crne Gore otpočne ponovljene konsultacije za određivanje mandatara za sastav nove Vlade.

- Pozivamo Vas da u skladu sa ovim zakonskim rješenjem, ali, prije svega, u skladu sa Ustavom Crne Gore, pozovete na razgovor, odnosno konsultacije, predstavnike političkih partija koje čine parlamentarnu većinu. Kao što je poznato ukupnoj javnosti, u Skupštini postoji nesporna parlamentarna većina od 41 poslanika. Također, činjenica je da gospodin Miodrag Lekić ima podršku da bude mandatar za sastav nove Vlade Crne Gore - rekao je Mandić.

Mandić je dodao kako je, osim dužnosti da izabere novu Vladu, pred Skupštinom zadatak i obaveza da institucije koje su u blokadi stavi u punu funkciju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.