REGION

Odmor iz snova na Korčuli: Samozvani general dolazi na plažu s mačetom i maltretira ljude, policija ga ne hapsi

(Slobodna dalmacija)

2.8.2017

Mirno smo ležali na plaži kad se pojavio čovjek sa šeširom i mačetom u ruci. Vikao je da ga je čula cijela plaža. Mahao je tom mačetom kao samuraj i lomio sve pred sobom.

Sjekao je ležaljke, ručnike, stabla, sve do čega je došao, i bacao u more. Nekom čovjeku je vikao: 'Pederu! Pederu!'. Svi smo se bojali da će nas napasti. Od straha ga nismo gledali u oči, ma pazili smo da ne gledamo ni u njegovom smjeru kako ne bismo privukli njegovu pozornost“, opisuje čitatelj 100posto.hr kako izgleda 'uživanje' na plaži u Solinama na Korčuli, naselju od stotinjak stanovnika na pola puta od Lumbarde do Grada Korčule.

Soline su podijeljene na dva dijela, gornji i donji, cestom koja prolazi kroz mjesto.

Cesta dijeli i mještane. Oni s donje strane cementirali su svoja odmorišta pokraj kuća, zbog čega stanovnici gornjeg dijela, a ni njihovi gosti tokom sezone, ne mogu prići obali.

To je problem koji se ponavlja već godinama, a od ovog ljeta je tu i čovjek s mačetom -  Ivan Parlov, samozvani penzionisani general, piše Slobodna Dalmacija.

Čitatelj 100posto.hr kaže kako Parlov svakog dana dolazi na plažu s mačetom i plaši ljude, obično u društvu dvije žene.

"Dok je hodao plažom s tom mačetom, u stopu su ga pratile te dvije žene, a jedna je sve snimala mobitelom“, kaže naš čitatelj. Ističe kako su mnogi pobjegli s plaže u strahu od Parlova i njegove mačete, posebno majke s malom djecom. Jedna je gospođa u panici zvala pomorsku ophodnju čiji je brod došao blizu plaže, no nisu se odazvali.

„Policija je došla nakon što je taj čovjek s metar dugom mačetom pola sata maltretirao sve nas na plaži. Uzeli su izjavu samo od njega i otišli. Nisu razgovarali ni sa kim od svjedoka! On je, kad je došla policija, negdje sakrio mačetu. Kad su otišli opet ju je izvadio i prošetao s njom preko cijele plaže da ga svi vidimo. Kako je moguće da ga policija nije privela i uzela mu oružje?“, u nevjerici pita čitatelj.

Slobodna Dalmacija piše kako je Parlov jedan od stanovnika gornjeg dijela Solina koji su uputili peticiju lokalnim vlastima i ministarstvu zaštite okoliša tražeći da zaštiti pomorsko dobro i njihovo pravo pristupa istom jer je sada plaža sužena na svega pet metara, a prolazi do lučica zatvoreni.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.