REGION

Hrvatski vojni policajac uhvaćen pijan u NATO misiji

Index.hr

19.10.2017

Hrvatski vojni policajac opio se u Poljskoj.

Naime, 78 hrvatskih vojnika trenutno je u NATO-ovoj misiji u Poljskoj, na istočnoj granici NATO-a s Rusijom. Tamo su u sklopu Prvog kontingenta Oružanih snaga Hrvatske, u okviru borbene grupe, pod vodstvom SAD kao dio misije ojačanja prednje prisutnosti NATO-a u Poljskoj.

Prilikom povratka u bazu "Bemowo Piskie Area" (BPTA) u Poljskoj, gdje je smješten kontingent, jedan hrvatski vojni policajac zadržan je jer se napio.

Iz MORH-a su za Index.hr potvrdili kako je vojni policajac zadržan zbog pozitivnog alkotesta. Kažu kako je ubrzo vraćen u jedinicu.

- Činjenica je da niko od pripadnika HRVCON-a nije radio ekscese i da je o ovom izoliranom slučaju komandant 1. HRVCON-a izvijestio nadređene, pa tako i načelnika Glavnog štaba OS RH, generala Šundova. Zbog povrede vojne discipline provodi se postupak utvrđivanja okolnosti navedenog događaja - rekli su iz MORH-a.

Ministar odbrane Hrvatske Damir Krstičević pohvalio je vojnike i rekao kao će oni sada imati priliku da sve što rade u Hrvatskoj, učiniti i u Poljskoj.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.