REGION

Todorić: Odluka suda o zahtjevu Ante Ramljaka je moja velika pobjeda

Index.hr

27.12.2017

Odluku Županijskog suda na zahtjev Ante Ramljaka smatram svojom velikom pobjedom - poručio je sinoć Ivica Todorić na svom blogu.

- Svi oni koji su o meni mjesecima govorili laži o navodnim pronevjerama milijardi kuna sada mogu lako utvrditi i moju imovinu, i načine stjecanja, ali i sve transakcije kojima me žele kriminalizirati - dodao je Todorić, koji u Londonu čeka aprilsko ročište na kojem će biti odlučeno hoće li biti izručen Hrvatskoj. 

Županijski sud u Zagrebu jučer je, na prijedlog vanredne uprave Agrokora na čelu s Antom Ramljakom, blokirao imovinu svih optuženika obuhvaćenih istragom u slučaju Agrokor, koji se terete da su koncernu raznim malverzacijama od 2006. do 2017. nanijeli štetu od ukupno 1,6 milijardi kuna.

Već ranije je blokirana imovina prvookrivljenog u slučaju Agrokor - Ivice Todorića, koji se još uvijek nalazi u Londonu.

- Odluka Županijskog suda u Zagrebu da prihvati odštetni zahtjev Ante Ramljaka u iznosu od 1,6 milijardi kuna koje, zbog navodne štete Agrokoru, potražuje od mene i mojih saradnika samo je još jedan dokaz o tome da sam cijelo vrijeme govorio istinu i iznosio tačne podatke. Nikada iz Agrokora nisam otuđio niti jedan jedini euro, sav novac utrošen je isključivo za razvoj i poslovanje Agrokora. Odluka Županijskog suda o blokadi moje imovine najbolje pokazuje i čime točno raspolažem - nakon decenija vođenja i stvaranja najveće privatne kompanije moja je imovina javna - četvrtina kuće u kojoj inače žive četiri obitelji, nekoliko poljoprivrednih zemljišta i prazni bankovni računi", napisao je Todorić, prenosi Index.hr. 

Dodaje, da - za to vrijeme Ramljak i kompanija iz otetog Agrokora izvlače stotine miliona kojima plaćaju isljednike i finansijske forenzičare, odnosno plaćaju svoje pouzdane partnere. 

- Neka već jednom neko zatraži da se tačno utvrdi gdje je taj silni novac! Naravno, utvrdit će da je svaki cent utrošen za rast Agrokora. Niti jedan jedini euro nije završio na mojim privatnim računima. Odštetni zahtjev i odluka Županijskog suda u Zagrebu tako je, ustvari, moja velika pobjeda jer je vrlo lako utvrditi tijek novca i dokazati da se radi o samo još jednoj predstavi za javnost u režiji Ante Ramljaka i Martine Dalić", navodi se u zadnjem postu na Todorićevom blogu.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.