REGION

Todorić je izgubio Agrokor, a sada je oboren i njegov lovački rekord

24sata.hr

7.1.2018

Belgijski lovac Vili Vandevelpen (Willy) u lovištu Hrvatskih šuma Kunjevci ustrijelio je jelena kojeg je Stalna nacionalna komisija za ocjenu lovnih trofeja proglasila novim nacionalnim prvakom.

Time je Ivica Todorić mjesto nacionalnog prvaka u još jednoj disciplini ustupio strancu. 

Jelen kojeg je ulovio Belgijanac bolji je za 0,91 CIC tačku od jelena kojeg je Ivica Todorić 2004. godine ustrijelio u lovištu Garjevica u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Jeleni se ocjenjuju prema nizu kriterija - dužini roga, nadočnjaka, dužini i širini lopate, opsegu vijenca... Nema sumnje da će Todorić, koji je za lov pokazivao istu strast kao i za biznis, loše primiti tu vijest.

Svojevremeno je iz Australije doveo jednog, a iz Mađarske drugog stručnjaka za genetiku koji su mu trebali osigurati ostvarenje jednog od najvećih životnih snova. Todorić je htio pošto-poto nadmašiti Titov lovački uspjeh s jelenom lopatarom.

Ni Todorić kao bloger ne posustaje. U zadnjoj objavi napao je premijera Hrvatske Andreja Plenkovića zbog godišnjeg pada indexa Zagrebačke berze Crobex. 

Prema Todorićevu mišljenju, pad Crobexa od 7,5 posto pokazuje kakav je stvarni doseg Plenkovićeve vladavine jer su svjetske berze rekordno rasle. 

Todorić navodi kako je index S&P 500 (500 najvećih kompanija izlistanih na burzi u Njujorku) porastao čak 20 posto, Dow Jones porastao je 25 posto, dok je argentinski indeks porastao 73 posto. 

Posebno se osvrće na Argentinu tvrdeći kako je eksplozivan rast berze rezultat reformi koje je proveo predsjednik Maurito Makri (Macri), koji je reforme započeo prije dvije godine.     

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.