HRVATSKA

Milan Bandić se na Sudu izjasnio da nije kriv

USKOK ga tereti da je zloupotrijebilo položaj i ovlasti

Arhiv

Index.hr

6.9.2018

Na Županijskom sudu u Zagrebu jutros je počelo suđenje gradonačelniku Milanu Bandiću, zatim pročelniku Ureda za obrazovanje, kulturu i sport Ivici Lovriću i direktorici Tržnice Zagreb Zdenki Palac u "aferi štandovi", i to nakon tri i po godine od podizanja optužnice, pišu hrvatski mediji.

- U cijelosti poričem sve ono što mi se stavlja na teret. Ne smatram se krivim - izjavio je Bandić tokom izjašnjenja o optužnici. 

Na isti su se način izjasnili i Ivica Lovrić i Zdenka Palac, prenosi Jutarnji.hr.

Bandića, Lovrića i Palac terete se da su od početka oktobra 2014. godine građanskoj inicijativi "U ime obitelji", nakon što su im se obratili za pomoć u vezi s prikupljanjem potpisa za raspisivanje referenduma "Birajmo zastupnike imenom i prezimenom", omogućili da besplatno koriste 50 štandova gradskih tržnica te da se na teret budžeta grada podmiri štampanje letaka i plakata, a čime je građanskoj inicijativi "U ime obitelji" pribavljena korist od 308.888 kuna.

USKOK ih tereti da su zloupotrijebili položaj i ovlasti. U dokaznom postupku USKOK predlaže čak 243 dokaza, među kojima su i brojni snimci telefonskih razgovora čiji dio bi danas trebao biti preslušan u sudnici.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.