HRVATSKA

Todorić može iz zatvora uz milion eura kaucije i ne smije napuštati Zagreb

Todorić: Osumnjičen zbog nezakonitog pribavljanja više od milijardu kuna iz "Agrokora". Arhiv

Avaz.ba

15.11.2018

Ivica Todorić ostaje u Remetincu ako ne uplati kauciju od 7,5 miliona kuna (1.982.339 KM) gotovine.

Izvanraspravno vijeće odlučilo je da Todorić može na slobodu uz odgovarajuće mjere opreza i kauciju. Odredili su mu kauciju od milion eura te mjeru zabrane napuštanja područja grada Zagreba i mjeru polaganja pasoša.

- Izvanraspravno vijeće preinačilo je odluku sudije istrage, i to u dijelu koji se odnosi na kauciju. Izvanraspravno vijeće smatra da se i kaucijom, uz odgovarajuće mjere opreza, može polučiti ista svrha kao i istražnim zatvorom - kazao je portparol Županijskog suda Krešimir Devčić. 

Pojasnio je da su uz iznos od 7,5 miliona kuna, koje bi Todorić u gotovini trebao položiti na račun suda da bi izbjegao daljnji istražni zatvor, određene i mjere opreza, a to su zabrana napuštanja Zagreba i polaganje pasoša.

Todorić je sa svojim sinovima Ivanom i Antom, ali i 12 ''Agrokorovih'' menadžera te revizora osumnjičen zbog nezakonitog pribavljanja više od milijardu kuna iz "Agrokora". Istraga je naknadno proširena i zbog zajmova koje je investicijski fond ''Nexus Private Equity Partneri'' preko kompanije ''Nexus'' ulaganja dao ''Agrokoru''.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.