HRVATSKA Trebala bi biti dovršena najkasnije u maju 2019.

Produžena istraga protiv Todorića, njegovih sinova i "Agrokorovih" menadžera

Zagrebačko Županijsko državno tužilaštvo je istragu pokrenulo u novembru 2017.

Index.hr

Todorić: Na slobodu izašao uz kauciju od milion eura


Istraga u slučaju "Agrokor" protiv bivšeg vlasnika te kompanije Ivice Todorića i njegovih saosumnjičenika nedavno je, u skladu sa zakonskim mogućnostima, produžena za najviše šest mjeseci.

Istraga je produžena za pola godine i trebala bi biti dovršena najkasnije u maju 2019., potvrdio je glavni državni advokat Dražen Jelenić.

Zagrebačko Županijsko državno tužilaštvo je istragu protiv Ivice Todorića, njegovih sinova Ivana i Ante Todorića te 12 "Agrokorovih" menadžera i revizora pokrenulo u novembru 2017. zbog nezakonitog pribavljanja više od milijardu kuna (134.672.324 eura).

Uz Todorića i sinove istragom u slučaju "Agrokor" su obuhvaćeni i Alojzije Pandžić, Damir Kuštrak, Hrvoje Balent, Ivica Crnjac, Olivio Discordia, Marijan Alagušić, Sanja Hrstić, Mislav Galić, Tomislav Lučić, Piruška Canjuga, Ljerka Puljić i Ivica Sertić. Svi su bili članovi uprave ili nadzornog odbora u "Agrokoru", dok su Discordia i Hrstić zaposlenici revizorske kuće "Baker Tilly" koja je radila revizorske izvještaje za "Agrokor". 

Ukupnoj šteti uz Todorićevu navodnu "nepripadnu imovinsku korist" od milijardu i 142 miliona kuna (153.795.794 eura) državno tužilaštvo pribraja i dodatnih 320 miliona kuna (43.095.143 eura) pribavljenih za "pravnu osobu" krivotvorenjem isprava i nezakonitim vođenjem poslovnih knjiga.

Istražni zatvor bio je odobren jedino za Ivicu Todorića koji je nakon izručenja Hrvatskoj sproveden u zatvor u Remetincu, ali je 20. novembra ove godine na slobodu izašao uz kauciju od milion eura i zabranu napuštanja Zagreba.

NA VRH

Podijeli članak na