HRVATSKA

Beroš: Lockdown i policijski sat ne dolaze u obzir

Beroš je kazao da zadnjih dana epidemiološka situacija na sjeveru nije optimalna

Beroš: MOguće nove mjere. Fena

G. M. / Hina

14.11.2020

Hrvatski ministar zdravstva Vili Beroš izjavio je u subotu, prilikom posjete varaždinskoj bolnici u kojoj je hospitalizirano 156 oboljelih od koronavirusa, da će podržati pooštravanje mjera ako se epidemiološka situacija ne popravi, no da lockdown i policijski sat ne dolaze u obzir.

Beroš je kazao da zadnjih dana epidemiološka situacija na sjeveru nije optimalna, stoga je potpuno jasno da se povećava i pritisak na zdravstveni sistem. Dodao je da je itekako potrebna saradnja i pomaganje, ne samo između pojedinih županija, nego i na nivou Hrvatske, navodi Hina.

- Jedino tako, anticipirajući potrebe možemo stvarati jedan zajednički obrambeni sistem u borbi protiv ove bolesti - kazao je Beroš.

Što se tiče eventualnog uvođenja novih mjera, Beroš je rekao da podržava aktivnosti koje idu na pooštravanje mjera ukoliko epidemiološka situacija ne bude pod kontrolom.

- Lockdown ne dolazi ni na koji način u obzir, policijski sat ne dolazi u obzir. Ono na što možemo utjecati je ponovo ograničiti određena okupljanja, utjecati na radno vrijeme pojedinih ugostiteljskih i ostalih objekata - pojasnio je.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.