NEZAPAMĆENE POPLAVE

Raste nivo vode u vrgorskom području, brani se škola u Kokorićima

Od sinoć do jutros se nivo vode podigao za oko 30 centimetara, ceste su pod vodom, kao i nekoliko dodatnih objekata

A. J.

Dramatično stanje u Vrgorcu

Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL


U proteklih nekoliko dana vrgorsko područje pogodile su nezapamćene poplave, a iz najugroženijeg sela Kokorića može se izići samo čamcima, bagerima Vodoprivrede i terenskim vozilima HGSS-a, piše Index.hr.

U mjestu Kokorići voda i dalje nadire, ali nešto slabijim intenzitetom kao zadnja dva dana. I noćas je padala kiša.

Od sinoć do jutros se nivo vode podigao za oko 30 centimetara, ceste su pod vodom, kao i nekoliko dodatnih objekata. Saobraćajno je odsječeno oko 100 ljudi, a voda se nalazi na pragu ulaza u mjesnu školu pa su i ondje postavljeni zečji nasipi.

- Voda raste i dalje. Došla je do nasipa škole, crpke rade. Može se očekivati da će voda do ujutro ugroziti školu i četiri dodatna objekta - rekao je za Index vrgorački gradonačelnik Ante Pranić.

Danas će Kokoriće i vrgorački kraj posjetiti i ministrica poljoprivrede Hrvatske Marija Vučković, kao i župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban.

Djelatnici HEP-a jutrošnjom intervencijom su uspjeli podignuti i zategnuti elektrovod koji vodi do naselja Kutac i time osigurati daljnju elektroopskrbu naselja. 👏👏👏👏

Objavljuje Ante PranićČetvrtak, 10. prosinca 2020.

Boban je jučer najavio proglašenje elementarne nepogode u Vrgoračkom kraju zbog poplave u naselju Kokorići, dodavši da sada ondje neće biti potreban angažman Hrvatske vojske.

- Vidljivo je i golim okom da će biti proglašena elementarna nepogoda - to će biti učinjeno sutra tijekom dana - rekao je Boban prilikom današnje posjete poplavljenom Vrgoračkom području. Naglasio je kako je poplava strašna.

Područje Vrgorca jučer je obišao i bivši ministar odbrane, a sada poseban savjetnik premijera Andreja Plenkovića, Damir Krstičević.

Više o:

Vrgorac Kokorići
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na