UZNEMIRUJUĆI SNIMAK

Užarile se društvene mreže, neki lovci tvrde da je na snimci vukopas

Odmah nakon objave snimke užarile su se društvene mreže

Misteriozna životinja. Screenshot

D. H. / Slobodna Dalmacija

28.10.2023

Dok policajci na području Vrgorca migrante "hvataju" dronom, na cestama se viđaju nesvakidašnje scene. Posebno u pograničnom području gdje je bračni par iz okolice toga grada svojim mobitelom uhvatio vuka u klinču s mladuncem divlje svinje.

Ni njihova nazočnost s automobilom na samo nekoliko metara razmaka nije omela predatora u svom naumu da se "omrsi" mladom svinjetinom. Parkirani u vozilu očito su i sami ostali iznenađeni prizorom kakav se može samo vidjeti u najboljim dokumentarcima o životinjskim svijetu i koji je mučan za gledanje.

Odmah nakon objave snimke užarile su se društvene mreže, pa tako i nagađanje lovačke populacije, je li se uistinu radi o vuku ili mješancu psa i vuka. Dok predsjednik Lovačke udruge Mosor-Priko Nediljko Stanić za Slobodnu Dalmaciju tvrdi da je riječ o vukopsu, struka je jasna: nije riječ ni o kakvom mješancu. Već na prvi pogled je jasno o kome se radi.

- Riječ je o vuku. Ovo je normalan prizor - predator lovi plijen. Takav je hranidbeni lanac, a divljih je svinja jako puno u našoj zemlji, pa su one često plijen vukova. Nema baš nikakvog razloga za paniku jer je ovo savršeno prirodno ponašanje - kaže Damir Skok, ravnatelj ZOO Zagreb i veterinar po struci.

Snimku možete pogledati ovdje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.